Castelijn, toonaangevend vakwerk op gebied van Dutch Design in de meubelindustrie.

Castelijn

Sinds de oprichting, in 1958 door Gerard Castelijn, is het merk Castelijn uitgegroeid tot een toonaangevende speler in de meubel en design industrie . In 1994 werd Castelijn  door zijn vier kinderen voortgezet en zijn de tradities van deze bijzondere Nederlandse ontwerp en productielijn in stand gehouden.

Castelijn ontwerpt en produceert kasten, tafels, kantoormeubelen en wandplanken voor zowel de privé als de project sector. Naast ontwerpen uit eigen huis, werkt Castelijn ook regelmatig met externe ontwerpers. Iedere ontwerper heeft zijn eigen expertise.

Zo is Gerard de Hoop afgestudeerd als vormgever aan de Minerva Academie. Zijn voorliefde voor het meubel heeft hij vertaald in een iconische ontwerp genoemd “Sticks”.  Een eigenwijs ontwerp als wandkast, stevig staand op een smal pootje en in de meest uiteenlopende maar vooral ook felle kleuren. Twee andere externe ontwerpers zijn Karel Boonzaaijer en Dick Spierenburg die met een gezamenlijk ontwerp, de tafel Circlips hebben bedacht. Het idee van de circlips is ontstaan uit  een combinatie van cirkel en ellips vormen. Een verassend ontwerp maar absoluut een Castelijn.

Tot aan de dag van vandaag worden de meubelen van Castelijn in Nederland ontworpen en geproduceerd. De kenmerkende persoonlijkheid van het familiebedrijf, met aandacht voor kwaliteit en milieu, staat altijd voorop. Omdat Castelijn voor een groot deel haar grondstoffen uit de natuur haalt (hout fineer, massief hout en andere houtproducten) is duurzame productie een must om ook in de toekomst van deze bronnen gebruik te kunnen maken. Dit is zeker geen nieuwe trend binnen het bedrijf. Voor Gerard Castelijn was duurzaamheid een van de pijlers van zijn bedrijfsvoering, zijn kinderen hebben het van nature en met liefde uitgebouwd.

Deze verduurzaming is terug te zien in de certificering van het bedrijf. Castelijn is STIP gecertificeerd, wat inhoud dat het hout verantwoord wordt geproduceerd. Daarnaast wordt restmateriaal strikt gescheiden waardoor het geschikt is voor andere doeleinden. Zo wordt het houtafval vanuit de fabriek gebruikt in de moderne houtverbrandingsinstallatie, hierdoor kan het gehele gebouw worden verwarmd en worden de reststromen zo laag mogelijk gehouden. Hiermee is uw keuze voor Castelijn dus ook een meteen een groene keuze! Wij zeggen DOEN.

In onze showroom laten we u graag de mogelijkheden die Castelijn heeft, maar ook onze andere merken te bieden hebben, zien. Kom langs om de materialen te ervaren en de verschillende meubelen uit te proberen.