Glo - Penta

Sinds 2009 is het ontwerp Glo een icoon uit de collectie van Penta. De glazen bol is het centrum van het ontwerp wat feilloos de schittering van het licht versterkt in een bijzonder spel van reflecties tussen de ruimte en de lamp zelf. 

Vloer-

Wand-

Hang-

Tafel-

lamp.

glo - sfeerverlichting - Italiaans design - Penta
Glo - Penta wandlamp
glo - sfeerverlichting - Italiaans design - Penta
stalamp glow_penta

Een grote familie

Glo is een lamp met vele gezichten. Zo verschijnt deze lamp in een vloer, wand, hang en tafel uitvoering. Wat hetzelfde blijft is haar prachtige handgeblazen bol, die in Italië met veel liefde en vakmanschap gemaakt wordt. De bol is dubbelwandige en loopt naadloos op een voet over. De binnenzijde heeft een matte afwerking, wat het licht haar warme gloed geeft. De buitenkant daar tegenover is helder glas en beschikt over een elegante glans waardoor de omgeving subtiel in de bol weerspiegeld. 

Iedere lamp is volledig met de hand vervaardigd. Ook het glas is hand geblazen. Doordat iedere lamp een eigen stukje handarbeid heeft en op aanvraag wordt gemaakt, is het een uniek product. Dat unieke karakter word versterkt door de persoonlijke keuzes die u mag maken in de uitvoering. U kunt namelijk kiezen uit verschillende kleuren glas aan zowel de binnen als buitenzijde. In onze showroom is de Glo te zien en adviseren wij u graag over de beste uitvoering voor uw interieur. 

Carlo Colombo

Glo - Penta

Italië kent vele bekende ontwerpers en architecten. Een bekende naam is Carlo Colombo. Hij heeft internationaal vele projecten op zijn naam staan, maar zijn hart ligt bij de echte Italiaanse merken zoals Poltrona Frau, Cartier, Giorgetti en Elie Saab.Zijn werk uit de begin periode is met name gericht op ontwerp en interieur maar breidde zich later ook uit naar de architectuur.

In ieder project is zijn signatuur te vinden. In 2009 ontwierp Carlo Colombo voor Penta Light de verlichting serie Glo. Een prachtig ontwerp wat feilloos de interactie tussen architectuur en interieur weergeeft, door een subtiele omgeving weerspiegeling in de glazen bol.