Marmoleum® - Cacoa

Bij Forbo staan natuurlijke materialen en circulaire economie centraal wanneer het gaat om product ontwikkelingen. Toen dit bedrijf ter ore kreeg dat er bij een lokale cacoa productie de schillen overbleven als reststroom werd dat als een mooie ontwerp uitdaging gezien met als resultaat: Marmoleum Cacoa.
De schillen worden verwerkt in een kleurenpalet van tien natuurlijke tinten. De Cacoa vormen de subtiele spikkels die patroonloos door de vloer zijn verwerkt. 
Dit maakt de Marmoleum Cacoa lijn tot een tijdloze vloer die gemakkelijk in elk interieur toe te passen is. 

Duurzaam en onderhoudsvriendelijk

Net als wol, katoen en riet is marmoleum opgebouwd uit natuurlijke materialen. Elk materiaal heeft haar eigen eigenschappen en onderhoudsvoorkeuren.
De marmoleum vloeren uit de Cacoa serie bevatten een toplaag genaamd, Topshield Pro Finish. Deze toplaag maakt de vloer vuilafstotend, slijtbestendig en beschermt tegen krassen en vlekken. 
U hoeft uw vloer nooit meer in de was of polymeer te zetten. Bij normaal gebruik van uw vloer blijft deze van nature zo goed als nieuw. 

Forbo, Vloerbedekking van Linoleum en Marmoleum. Natuurlijke producten, geproduceerd in Nederland verkrijgbaar bij Gulden Interieur.

Minder uitstoot

Marmoleum word vervaardigd uit natuurlijke basismaterialen zoals lijnolie, hars, houtmeel, kalksteen en pigmenten.
Deze ingrediënten worden verwerkt tot granulaat om vervolgens gewalst en geperst te worden totdat de marmoleumvloer ontstaat. 
Door het gebruik van rauwe natuurlijke grondstoffen kan elke Marmoleum Cacoa vloer volledig worden gerecycled. Zo word snijafval uit het productieproces niet weggegooid maar opnieuw verwerkt tot granulaat. Maar ook vloeren die aan het einde zijn van hun levensduur kunnen opnieuw worden gerecycled. Door de recycling van materialen word van elke m2 marmoleum een uitstoot bespaart van 1,8kg Co2. 
Een mooie vloer voor u, die u met een gerust hard voor de natuur kan aanschaffen. 

Nieuwschierig naar de kleuren uit de Marmoleum Cacoa collectie? Kom langs in de showroom waar de stalen te bezichtigen zijn. Onze adviseurs informeren u graag verder over de mogelijkheden van deze en andere vloeren van Forbo. 

Forbo, Vloerbedekking van Linoleum en Marmoleum. Natuurlijke producten, geproduceerd in Nederland verkrijgbaar bij Gulden Interieur.