Lema, een vooroplopend merk wanneer het gaat om maatwerk kasten met innovatieve persoonlijke indeling. Gulden Interieur is Officiële partner van LEMA.

LEMA

Lema is een Italiaans designmerk wat zowel trouw is aan haar traditionele werkwijze als familie bedrijf en het vak van meubelmaker, maar tegelijkertijd ook sterk meegaat in de ontwikkelingen van de hedendaagse technologie. 

Vernieuwen betekend aanpassingsvermogen. Dit heeft het merk LEMA als geen ander in de vingers. Hier kunt u terecht voor een zeer uitgebreid programma van op maat gemaakte kasten. De kastenprogramma’s zijn zo vormgegeven dat naast de mogelijkheden in materiaal en kleur, er een specifieke technologie per programma wordt toegepast. Hierdoor kunt u nog dieper ingaan op uw mogelijkheden en wensen.

Dankzij de nauwe samenwerking tussen meubelmaker en ontwerper, kunt u rekenen op een hoge kwaliteit met veel oog voor detail. 

Lema - Italiaans sesign merk gespecialiseerd in maatwerk. Gardarobe kasten, dressoirs, tv kasten, consoles het kan allemaal bij LEMA.
Lema - Italiaans sesign merk gespecialiseerd in maatwerk. Gardarobe kasten, dressoirs, tv kasten, consoles het kan allemaal bij LEMA.

Pioniers in maatwerk

LEMA stond in de jaren 70 als pionier aan de wieg van meubel programma’s. Het systematisch bouwen van elementen die intern aan elkaar worden gekoppeld en naadloos worden afgesloten door een romp in een lakkleur, houtsoort of glas naar keuze.Maar niet alleen de buiten maat van de kast is aan te passen, ook de indeling van het interieur van de kast kan geheel naar wens worden samengesteld. Een specifieke lade voor stropdassen of schoenen, meer ruimte voor hangende kleding stukken, hoger plaatsen van open vakken of liever meer zichtbaar dan afgesloten of omgekeerd, met of zonder interne verlichting?  Toch heerlijk je eigen droomkast

productie

Vanaf het beginproces, de keuze en het bewerken van de rauwe materialen tot de eind afwerking voor het gewenste resultaat, het wordt bij LEMA allemaal intern gerealiseerd. Er is een werkplaats in Brianza en een steenworp verderop in Giussano, Italie. Hier wordt alles op maat gemaakt, gespoten en met liefde verpakt. Tot in de kleinste details denkt LEMA mee over de praktijk waar haar gebruikers in leven. Dit is misschien wel haar grootste succesformule 

Lema - Italiaans sesign merk gespecialiseerd in maatwerk. Gardarobe kasten, dressoirs, tv kasten, consoles het kan allemaal bij LEMA.

Duurzame productie

Bij een langere termijn visie hoort de toewijding voor een duurzame productie wijze. Lema heeft altijd oog gehad voor de natuur en haar welzijn. Zo wordt er regelmatig kritisch gekeken naar de restmaterialen uit het productieproces, de materiaalkeuze zelf en het welzijn van het personeel. De jaarlijkse 7 ton aan houtsnippers, afkomstig uit het productieproces, wordt gedeeltelijk gebruikt als brandstof voor de warmte instalatie. Wat overblijft wordt verzonden naar een partner die hier nieuw plaatmateriaal van realiseert.

In de showroom van Gulden Interieur vindt u verschillende modellen van LEMA. Bent u opzoek naar professioneel interieur advies op het gebied van kastruimte? Onze adviseurs beschikken over ruime kennis en helpen u graag verder met uw vragen. 

Kom vrijblijvend langs in de showroom of neem contact op voor een afspraak.