Jori - Een Belgisch meubelmerk met zitcomfort als uitgangspunt voor een esthetisch en ergonomisch ontwerp. Verkrijgbaar bij Gulden Interieur.

Jori

Jori is een meubelmerk afkomstig uit België, het land waar fauteuils worden aangeduid met zetels en naar harmonie word gestreefd wanneer in Nederland word gesproken over balans. 
Wanneer het over Jori gaat ontbreekt hier nog wel een essentieel punt: zitcomfort. 
Elk model word ontworpen vanuit een bepaald concept van zitten en een daarbij passend, ergonomisch comfort. 
Dit kan een actieve houding zijn of juist een luie allure hebben in de vorm van een relax fauteuil. Maar bovenal het comfort wat u de ruimte geeft om tot rust te komen, goede gesprekken te voeren, te lezen of te luieren. 
Door haar uitvoerige ontwerpproces creëert Jori meubelen die worden ervaren als bondgenoten of eeuwige liefde.  

 

Dynamisch zitcomfort

Jori omschrijft de zitkwaliteit van haar meubelen als ‘dynamisch zitcomfort’. Hiermee bedoelt zij het intrigeren van technologie en hoogwaardige materialen binnen een ergonomisch comfort. De technologie zorgt voor het verstelbare sofa’s en fauteuils die verschillende zithoudingen mogelijk maakt. Denkt u bijvoorbeeld aan verstelbare hoofdsteunen, kantelbare armleggers en uitschuifbare ruggensteunen. 
Dankzij ruim 55 jaar aan ervaring zit deze kennis verweven in alles wat binnen Jori gebeurt waardoor haar missie langzamerhand haar attitude is geworden. 
De actieve relatie die Jori onderhoud met haar afnemers vormt een constant onderzoek en bron van inspiratie. Wat is de ideale zithoogte, diepte, helling, rugondersteuning voor het ultieme comfort voor de mens van nu? 
Bij Jori kunt u een meubel verwachten waarbij er tot in het kleinste detail liefde en aandacht is geschonken aan zowel het ontwerp als de uitvoering. 

Erasmus Universiteit Rotterdam

Aan de Erasmus universiteit te Rotterdam is een studie gedaan naar de mate van ontspanning van meubelen van verschillende merken. Doormiddel van elektronen op het lichaam werd de spierontspanning gemeten en dus de mate van lichamelijke ontspanning. 
De zithouding van Jori kwam als enige uit de test waarbij de spieren volledig tot ontspanning kwamen met een spiertonus die gelijk was aan nul. 

Jori - Een Belgisch meubelmerk met zitcomfort als uitgangspunt voor een esthetisch en ergonomisch ontwerp. Verkrijgbaar bij Gulden Interieur.

Bent u geïnteresseerd naar de meubelen van Jori? Komt u bij ons binnen of plan een afspraak in voor een kennismaking met dit prachtige merk.