FSM, exclusieve fauteuils, een Zwitsers meubelmerk die nauw samenwerkt met De Sede. Vakmanschap tot in het kleinste detail. Gulden Interieur.

Frank Sitzmöebel

 

FSM is al tientallen jaren een bekende en gerenommeerde fabrikant van gestoffeerde meubelen. De hoogwaardige zitmeubelen worden ontwikkeld en geproduceerd in Zwitserland en selectief wereldwijd gedistribueerd. De producten van FSM zijn alleen te vinden in exclusieve meubelspeciaalzaken zoals Gulden Interieur. 

FSM heeft vanaf het begin veel waarde gehecht aan perfect en duurzaam zitcomfort. FSM-producten worden nu zonder uitzondering gekenmerkt door extra, nuttige en design gerichte functies die comfort en gebruikersgerichtheid benadrukken. Ze bieden haar klanten het hoogste comfort en plezier. De meeste van deze functies zijn over het algemeen niet op het eerste gezicht te zien.

Voor ontwikkeling en productie maakt FSM gebruik van de productielocatie van het moederbedrijf De Sede in Zwitserland. Deze hoogwaardige fabrikant is grensoverschrijdend bekend en een extra garantie voor kwaliteit, duurzaamheid en levensduur. Ook De Sede is terug te vinden in het assortiment van Gulden Interieur. 

FSM, exclusieve fauteuils, een Zwitsers meubelmerk die nauw samenwerkt met De Sede. Vakmanschap tot in het kleinste detail. Gulden Interieur.

Filosofie

Frank Sitzmöbel (FSM) staat voor functionele meesterwerken. Opgericht in 1982 door Wolfgang Frank, ontwikkelde FSM zich tot marktleider voor de innovatieve functionele meubelen. In bijna elk FSM-zitmeubel zit een kleine technische sensatie die een onvergelijkbaar zitcomfort biedt. Tot op de dag van vandaag halen Wolfgang Frank en zijn team hun inspiratie rechtstreeks uit onze samenleving – uit de hedendaagse behoeften van mensen. Door deze inspiratie te combineren met tijdloos design en het gebruik van hoogwaardige materialen, creëert FSM puur zit plezier.

Milieuvriendelijke keuzes

Het doel van FSM is om op een zo milieuvriendelijke manier te produceren.
Een logisch vervolg op de principes van ecologisch handelen die al jaren in praktijk wordt gebracht is het managementsysteem, genaamd ECO-Design. 
Eco-design concentreert zich over het algemeen op aspecten zoals de duurzaamheid van producten en in het bijzonder op de materialen die worden gebruikt om ze te produceren. Want de grootste milieubelasting van gestoffeerde meubelen ontstaat niet tijdens de gebruiksfase (zoals bijvoorbeeld bij huishoudelijke apparaten), maar bij de productie van de basismaterialen, zoals leer en foam. De eco-design checklist wordt gebruikt voor productontwikkelingen en heeft betrekking op onderdelen die in eigen huis zijn vervaardigd, aangekochte onderdelen en productiemethoden. Zo wordt FSM-leer alleen geverfd in waterige systemen die vrij zijn van oplosmiddelen. Sinds 1985 verwerkt FSM op een chroomarme manier met behulp van oplosmiddelvrij leer, dat de Duitse milieunormen ver overtreft.

In onze showroom laten we graag de mogelijkheden die FSM en onze andere merken te bieden hebben. Kom langs om alle materialen te ervaren en verschillende meubels uit te proberen.