Riva 1920, handgemaakte, houten design meubelen uit Italië. Prachtige ontwerpen gemaakt met Liefde en passie voor het meubelmakersvak.

Riva 1920

Meubels gemaakt met passie voor meubelen en liefde voor de natuur. 
Hout en metaal zijn de twee materialen waar dit merk hoofdzakelijk mee werkt. De ontwerpen van dit merk zijn dan ook echt meesterwerken wanneer het gaat om ambacht en afwerking. 
De liefde voor de natuur zit hem in haar duurzame materialen die hier gebruikt worden. Mede door haar duurzame kwalitatieve basis  zorgt Riva 1920 ervoor dat elk ontwerp generaties lang mee kan gaan.
Italiaanse traditie, cultuur, creativiteit en innovatie bepalen samen elk ontwerp voor al ruim 100 jaar lang. 

Riva 1920, handgemaakte, houten design meubelen uit Italië. Prachtige ontwerpen gemaakt met Liefde en passie voor het meubelmakersvak.

Ambachtslieden

Elke tafel, kast, stoel of bank word in de werkplaats door een enkele meubelmaker gemaakt. Hierdoor waarborgt Riva 1920 niet alleen de kwaliteit maar krijgt ook elk item een eigen handtekening van de meubelmaker die hieraan heeft gewerkt en dat maakt elk item uniek. 
De meubelmakers van dit Italiaanse merk zijn echte meesters in hun vak die de traditie van het meubelmaken in hun vingers hebben. 
Elk proces begint bij de keuze van het hout. De rauwe materialen worden zorgvuldig getest op kwaliteit en functionaliteit. Het hout word uiteindelijk afgewerkt met olie of natuurlijke wax om de natuurlijke schoonheid van het materiaal te behouden.

Hout met een verhaal

Bij Riva 1920 gaat de keuze voor een houtsoort verder dan kwaliteit. 

Zo werkt Riva 1920 onder andere met Kauri hout. Dit is de grootste en oudste oorspronkelijke boomsoort in Nieuw Zeeland. Deze bomen kwamen voor in de jura periode. Deze bomen die zo’n 50.000 jaar geleden zijn omgevallen werden door een natuurlijk proces geconserveerd onder tientallen meters modder. Het bleken de perfecte omstandigheden om de meest prachtige structuren te krijgen. 

Een andere bijzondere houtsoort is Briccole. Dit zijn de oude meerpalen uit Venetië die dankzij haar lange tijd aan de waterkant een prachtige structuur hebben gekregen. Wanneer de meerpalen vervangen worden komen ze bij Riva 1920 in de werkplaats terecht waar ze een waardig tweede leven krijgen als eye-catcher van elk interieur. 

Bij Gulden Interieur beschikken wij over een grote collectie van Riva 1920. Nieuwschierig? U bent van harte welkom voor een bezoek.