Meubels van Walter Knoll vervullen een verlangen naar kwaliteit, empathie en liefhebbers voor interieur. Verkrijgbaar bij Gulden Interieur.

Walter Knoll

Bij dit merk vind je emotie. Een vorm van empathie wat doet denken aan thuis. Het gaat om het prikkelen van zintuigen op een esthetische manier.
Het begint allemaal bij een solide basis. Net als een goed brood wat bestaat uit water, gist en bloem, Zijn de meubels van Walter knol opgebouwd uit leder, stof, hout en de perfecte, architectonische afmetingen. 
De inspiratie hiervoor komt uit het gegeven dat in elke cultuur word herkent en een ieder in diep van binnen in haar DNA terug vind: de natuur. Hierop worden harmonieuze kleuren paletten, vormen en texturen ontwikkelt. Pure elegantie, dat is Walter Knoll in een noten dop. 

De gehele collectie van Walter Knoll is verkrijgbaar bij Gulden Interieur. Banken, fauteuils en tafels van leder, metaal en hout.

Nostalgie

De geschiedenis van dit bedrijf brengt ons ruim anderhalve eeuw terug naar het jaar 1865.  Wilhelm Knoll, de oprichter van deze familie opende de deuren van zijn ‘leer winkel’ in Stuttgart, Duitsland. 
Knoll Leder staat al snel bekend als kwaliteitsmerk leder en word benoemd tot leverancier van het koninklijk huis. 
Aan het begin van de 20e eeuw word de ‘Ledersitzmöbelfabrik Wilhelm Knoll’ geopend. Een plek waar de mooiste lederen meubels worden gestoffeerd. 
Snel hierna nemen de zonen, Willy en Walter, van Wilhem Knoll het bedrijf over. Zij maakten de stap naar het produceren van eigen lederen meubels. Met de eerste meubel die in productie werd genomen werd Duitsland ook geïntroduceerd tot een nieuw fenomeen: De Club Fauteuil. Een type meubel die nog steeds dagelijks haar sporen nalaat. 
Dit was pas het topje van de ijsberg. Walter Knoll heeft symbool gestaan om haar moderne uitstraling en het beeld van de vooruitgang. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De gehele collectie van Walter Knoll is verkrijgbaar bij Gulden Interieur. Banken, fauteuils en tafels van leder, metaal en hout.

Voor vandaag en morgen

De meubels van Walter Knoll worden gemaakt om lang mee te gaan. Tijdloos design en hoogwaardige materialen dragen hier aan bij. Een mooie wereld scheppen voor vandaag, maar ook voor onze kinderen, daar gaat het bij Walter Knoll om. 

Bent u nieuwsgierig geworden naar wat dit merk te bieden heeft? Onze adviseurs heten u van harte welkom in de showroom en helpen u graag verder.