Flos: stijlvol, Italiaans design. sfeer verlichting in moderne stijl, strakke vormen en warme materialen. Verkrijgbaar bij Gulden Interieur.

Flos

Flos is een hoogstaand merk gespecialiseerd in licht ontwerp. Dit bedrijf vindt haar oorsprong in 1962 in Merano, een kleine, maar bruisende stad waar de Italiaanse traditie en artistieke invloeden nog steeds sterk aanwezig zijn. Dit verklaart de stijlvolle ontwerpen in modern design met af en toe een sterk kleuraccent. Door de jaren heen heeft Flos samengewerkt met een reeks bijzondere ontwerpers als Achille and Pier Giacomo Castiglioni, Philippe Starck, Antonio Citterio, Piero Lissoni, Marcel Wanders,  Jasper Morrison, Patricia Urquiola, Vincent van Duysen en nog vele anderen. Laat u verassen door de prachtige sfeer verlichting en strakke modern vormen van Flos.

Flos: stijlvol, Italiaans design. sfeer verlichting in moderne stijl, strakke vormen en warme materialen. Verkrijgbaar bij Gulden Interieur.

Modern Design

Ook traditionele merken moeten met hun tijd mee. In 2005 zijn heeft Flos onder leiding van Piero Gandini een verfrissende vernieuwing ondergaan. Zo werd geïntegreerd LED geïntroduceerd wat resulteerde in de collectie Flos Architectural Lighting – een serie die is toegewijd aan professioneel licht ontwerp voor grote oppervlaktes en publieke ruimtes. 
En zo word kunst en technologie onlosmakelijk aan elkaar verbonden waardoor design ontstaat wat verder gaat dan alle gebruikelijke conventies.

Duurzaam

Een ander belangrijk punt voor Flos is onze aarde. Dit bedrijf is zich ervan bewust dat duurzaamheid geen speerpunt is maar een basiselement voor het nu en de toekomst. Om nog heel lang te kunnen genieten van mooi licht is deze mindset belangrijk in elke stap van het proces. Vanaf het ontwerp, de materiaalkeuze, de productie tot en met het contact van de vertegenwoordigers en de levering van de lamp word er nagedacht over de beste keuzes voor het product en de planeet. 
Zo word er gekeken naar het benutten van reststromen. Hierdoor verhoogde FLOS het recyclen van restmaterialen van 55% in 2018 naar maar liefst 80% in 2020. 

Bij Gulden Interieur zijn meerdere modellen van Flos te zien. In onze showroom geven wij u graag een passend advies op basis van uw woonwensen.